Refreshing new design and improved website for Investment Officer Belgium & Luxembourg

27 November, 2020

A renewed and total redesign of the Investment Officer BE and Investment Officer.lu website is something we are really proud of! In close cooperation with Fondsnieuws and , our development team was responsible for the implementation of the design.
 

Investment Officer België heeft een redesign ondergaan. Doel ervan is om de gebruikers een beter overzicht en een betere ordening van artikelen en rubrieken te kunnen bieden.

'In 2018 hebben we Investment Officer in België gelanceerd, als zusterplatform van het in Nederland actieve Fondsnieuws. Aanvankelijk gingen we van start met een relatief eenvoudige site. Maar inmiddels maken we zoveel uiteenlopende content dat het tijd was voor een redesign, zodat we zowel onze geregistreerde gebruikers als onze partners beter kunnen bedienen', zegt hoofdredacteur Cees van Lotringen. 

Behalve dagelijks nieuws en achtergronden, brengt Investment Officer ook bijdragen van kennisexperts en van columnisten. Daarnaast worden op dagelijkse basis marktrapporten van meer dan 50 asset managers geüpload en verspreid via de nieuwsbrief Morning Call. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een toevoeging van fondsinformatie. 

Dit jaar is de redactieformule verrijkt met podcasts en met kennisexperts en columnisten. Volgend jaar zullen nieuwe innovaties tot ontwikkeling worden gebracht. Daarbij wordt vanuit de markt expliciet gevraagd naar webinars. 

Universele waarde

Tegelijkertijd worden tussen de drie platforms artikelen gedeeld die van universele waarde zijn, zoals interviews met portefeuillemanagers en beleggingsstrategen van de grote, wereldwijd opererende fondshuizen. Doorgaans zijn die relevant voor alle platforms. Dat geldt ook in toenemende mate voor wet- en regelgeving die vanuit de Europese Unie komt en een grote impact heeft op de beleggingsdienstverlening in alle lidstaten van de unie. 

Investment Officer in België en Luxemburg en Fondsnieuws in Nederland zijn onderdeel van de FD Mediagroep, uitgever van onder meer Het Financieele Dagblad. Fondsnieuws is opgericht in de zomer van 2008 en is het grootste platform voor beleggingsprofessionals in Nederland. Op verzoek van de markt is daar Investment Officer daar in 2018 in België, en in 2020 in Luxemburg aan toegevoegd. Investment Officer staat in België onder de dagelijkse leiding van Jurgen Vluijmans. 

'Nu de beleggingsdienstverlening zich steeds meer op Europees niveau afspeelt, is het goed dat we daarin meegroeien met de ontwikkeling van een BeNeLux-platform', zegt uitgever Jasper Staring. 'Zowel onze gebruikers als onze partners vragen daar om. Indachtig onze missie "de markt vooruit helpen" proberen we een dashboard te ontwikkelen waar onze gebruikers dagelijks de voor hun relevante informatie kunnen ophalen en waar onze partners met al hun kennis en expertise met de markt kunnen communiceren.' 

Het redesign is ontwikkeld door het in Utrecht gevestigde kantoor Defigners, dat ook voor Het Financieele Dagblad werkt. De gehele implementatie en integratie is uitgevoerd door FinFiles, ook gevestigd in Utrecht en jarenlang partner van Fondsnieuws en Investment Officer.