Uitstel SFDR level 2

18 November, 2020

Eind oktober heeft de Europese Commissie laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld. De hoofdregels van SFDR (‘SFDR level 1’) worden wel van kracht op 10 maart 2021. Binnen de DUFAS SFDR expertgroep onderzoeken we welke gevolgen dit heeft. 

De uitgebreide en gedetailleerde regels die de Europese toezichthouders in april hebben geconsulteerd, gelden dus niet per 10 maart 2021. Maar in haar brief aan de toezichthouders schreef de Europese Commissie: ‘Even without the full regulatory technical standards, there are no impediments to financial market participants and financial advisers complying with the Level 1 requirements laid down in the Regulation.’ Wanneer de regels wel gaan gelden is nog niet bepaald.

Bekijk de brief

Gevolgen voor asset managers
Wat is minimaal nodig om te voldoen aan de hoofdregels van de SFDR die vanaf 10 maart 2021 gelden? Dat onderzoekt de DUFAS SFDR expertgroep voor onze leden. Hierin neemt de expertgroep ook de overige sectorale regelgeving mee. De Europese Commissie suggereert namelijk dat asset managers op basis hiervan voor een groot deel vanaf 10 maart al moeten voldoen aan bepaalde SFDR-transparantieverplichtingen. Of aankomende aanpassingen van die regelgeving.

SOURCE - Dufas website: https://dufas.nl/nieuws/uitstel-sfdr-level-2/